Krämig kantarell & bacon paj.
I förrgår vart det paj till middag. Super smidigt och jätte gott. Jag gör alltid min egen pajdeg.. Peace of pie! ;)
Men då blev det en färdig pajbotten. sån man rullar ut som det finns pizzadegar ni vet. (Dom hade nån billig ride på Iica.. sååå varför inte?) Men den var väldigt tunn och hård.. men god smak ändå.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
Nyp ihop mjölet och smöret till en grynig deg innan du snabbt arbetar in vattnet.
3 msk iskallt vatten
Men då blev det en färdig pajbotten. sån man rullar ut som det finns pizzadegar ni vet. (Dom hade nån billig ride på Iica.. sååå varför inte?) Men den var väldigt tunn och hård.. men god smak ändå.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
Nyp ihop mjölet och smöret till en grynig deg innan du snabbt arbetar in vattnet.
3 msk iskallt vatten
Fyllning:
Stek 1pkt bacon och kantareller i en stekpanna, tillsätt sen ½ lök fräs den snabbt. häll sen i lite vatten för att få med alla smakerna. Ha sen i 2-3 dl crème fraiche, fryst persilja och salt & peppar. Ta av stekpannan från spisen.
Äggstanning:
2 ägg
1½dl mjölk eller grädde
peppar och lite salt
persilja.
Under tiden så har du haft pajdegen på förgräddning på 200 grader i 10 min.
Ta ut pajdegen och häll i fyllningen. sen häller du över äggstanningen. In i ugnen igen i ca 15 min. du ser när fyllningen börjar svälla och får en fin gyllen färg.
Tips: Ha ugnsfolie på pajdegens kanter så dom inte blir brända ( en miss som jag gjorde )
Servera med en rejäl sallad och dressing.
(missade den lite grann, så det fick bli lite tomat och Haloumi ost)
Se super gott ut !! :)