Köttgryta och potatisgratäng
Köttgrytan:
Börja med att koka upp lite vatten, schalottenlök, lagerblad i en gryta.
Börja med att koka upp lite vatten, schalottenlök, lagerblad i en gryta.
Jag hade grytbitar av nöt och brynte på runt om och kryddade med grillkrydda och lite salt. Kastade på ett glas vatten och öste ner alltihop i gjutjärnsgrytan. Gjorde samma sak igen med resten av köttet.
I med en skvätt soja och rödvin. Låt det här stå och puttra ett antal timmar, ca 2 h. smaka av.
När köttet börjat kännas bra kan du kasta i lite morotsbitar och syltlök.
Jag hade även några buljongtärningar i som jag kokat av sen tidigare kötträtter. Ta vilken buljong du vill och smaka av med om det behövs.
Potatisgratäng:
Skala och skiva potatisen.
Smöra en form, lägg potatisen omlott, krydda med lite peppar och pressad vitlök.
Till sist kan du hälla på Milda Mat 15% och lite mjölk.
Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, på 200 grader i ca 45min - 1h.
I med en skvätt soja och rödvin. Låt det här stå och puttra ett antal timmar, ca 2 h. smaka av.
När köttet börjat kännas bra kan du kasta i lite morotsbitar och syltlök.
Jag hade även några buljongtärningar i som jag kokat av sen tidigare kötträtter. Ta vilken buljong du vill och smaka av med om det behövs.
Potatisgratäng:
Skala och skiva potatisen.
Smöra en form, lägg potatisen omlott, krydda med lite peppar och pressad vitlök.
Till sist kan du hälla på Milda Mat 15% och lite mjölk.
Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, på 200 grader i ca 45min - 1h.
Sry för sämsta bilderna... har inte lärt mig kameran... har ju faktiskt bara haft den 5 år. ha!