Som bortblåst.
Hej i Höststormen!
Energin är liksom kvar i sängen.. vaknade och kände mig som motsatsen till utvilad. Haft en väldigt bra natt ändå, James sov till kvart i 5 innan han vaknade. Tummen upp!!
Mat idag då. Lika bra att planera nu om man måste plocka upp nåt upp nåt ur frysen.. Inspirationen är som bortblåst. men det är väl därför jag har den här och skriver på... Inspirationsblogg ey? Blir nog resterna sen lunchen igår..
Då blir det "Makaronilåda". Så heter det nog kanske inte men här uttals den så i alla fall. :)
Till den är det bara :
3-4 ägg
Mjölk 3-4 dl
Bacon
Energin är liksom kvar i sängen.. vaknade och kände mig som motsatsen till utvilad. Haft en väldigt bra natt ändå, James sov till kvart i 5 innan han vaknade. Tummen upp!!
Mat idag då. Lika bra att planera nu om man måste plocka upp nåt upp nåt ur frysen.. Inspirationen är som bortblåst. men det är väl därför jag har den här och skriver på... Inspirationsblogg ey? Blir nog resterna sen lunchen igår..
Då blir det "Makaronilåda". Så heter det nog kanske inte men här uttals den så i alla fall. :)

Till den är det bara :
3-4 ägg
Mjölk 3-4 dl
Bacon
1 lök
Makaroner (Höftade måtten) Men ett par portioner.
Blanda ihop "omelettsmeten"
Stek bacon och tillsätt sist den hackade löken. Stek den inte direkt, blir så himla besk smak då.
Koka upp makaronerna, snabba eller gammeldags. Absolut inte hela koktiden, gärna ett par minuter innan. Dom kommer ju simma runt i äggsmeten i ugnen.
Smörad ugnsform, Häll bacon och löken i makaronerna och rör om, ner i ugnsformen. Häll sen över äggsmeten, försök att hälla över alla makaronerna, Blir så gott och "knisprigt" på toppen då.
In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 min.
Jag saltade & pepprade ingenting, det gjorde vi själva på egen tallrik. På så sätt kunde James äta exakt samma som vi.
KLART!
Mitt huvud kommer att rulla om min syster ser att jag skrivit knisprigt här. ;)
Erkännande: Ibland kan jag skriva väldigt hattig i recepten, men det är nog för att jag aldrig använder mått.. jag höftar med nästan allt jag gör och går på känn.. Kanske inte är det ultimata på en matblogg. Men det är roligare att göra lite eget. Prova sig fram. :)
Hej så länge.
Makaroner (Höftade måtten) Men ett par portioner.
Blanda ihop "omelettsmeten"
Stek bacon och tillsätt sist den hackade löken. Stek den inte direkt, blir så himla besk smak då.
Koka upp makaronerna, snabba eller gammeldags. Absolut inte hela koktiden, gärna ett par minuter innan. Dom kommer ju simma runt i äggsmeten i ugnen.
Smörad ugnsform, Häll bacon och löken i makaronerna och rör om, ner i ugnsformen. Häll sen över äggsmeten, försök att hälla över alla makaronerna, Blir så gott och "knisprigt" på toppen då.
In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 min.
Jag saltade & pepprade ingenting, det gjorde vi själva på egen tallrik. På så sätt kunde James äta exakt samma som vi.
KLART!
Mitt huvud kommer att rulla om min syster ser att jag skrivit knisprigt här. ;)
Erkännande: Ibland kan jag skriva väldigt hattig i recepten, men det är nog för att jag aldrig använder mått.. jag höftar med nästan allt jag gör och går på känn.. Kanske inte är det ultimata på en matblogg. Men det är roligare att göra lite eget. Prova sig fram. :)
Hej så länge.
URL: http://oslofru.com/
Å jag älskar att titta in här! Nu var middagen ikväll spikad! ;) hihi tack!