Rullader i gräddsås med blomkålsmos.
Den här rätten tar ca 1½h.. men det mesta sköter sig ju själv.
Koka potatis och Blomkål
Blomkålen ska inte kokas länge alls. några minuter bara. jag har fryst blomkål och då står det exakt på påsen hur du gör.
Kallt vatten så det knapp täcker dom och sen koka upp, ställ åt sidan i 4-5 minuter och sen häll av.
Potatisen kokar du som vanligt i en annan kastrull, gärna i bitar så det går fortare.
Koka potatis och Blomkål
Blomkålen ska inte kokas länge alls. några minuter bara. jag har fryst blomkål och då står det exakt på påsen hur du gör.
Kallt vatten så det knapp täcker dom och sen koka upp, ställ åt sidan i 4-5 minuter och sen häll av.
Potatisen kokar du som vanligt i en annan kastrull, gärna i bitar så det går fortare.
Rullarnas fyllning. (man kan använda nästan vad som helst)
1 pakt fin skuret bacon
1 pakt fin skuret bacon
½ hackad Lök
4 färska champinjoner (eller ½ burk)
Stek på baconet och champinjonerna tillsammans ordentligt. Sen i med löken så den bara får svettas lite. Häll på lite vatten så du får med alla smakerna.
Stek på baconet och champinjonerna tillsammans ordentligt. Sen i med löken så den bara får svettas lite. Häll på lite vatten så du får med alla smakerna.
Häll över alltihopa i en tallrik och ställ åt sidan så länge.
Köttet.
Lägg lövbitarna på en skärbräda, Lägg sen på fyllningen på ena halvan av köttet. Rulla sen ihop ordentligt. Sätt sen en tandpetare snett genom rullen så du kan steka sen lätt utan att den tar i.
Lägg lövbitarna på en skärbräda, Lägg sen på fyllningen på ena halvan av köttet. Rulla sen ihop ordentligt. Sätt sen en tandpetare snett genom rullen så du kan steka sen lätt utan att den tar i.
Stek sen på rullarna i smör runt om. (Dom ska inte vara genomstekta) Häll ca 2 dl vatten i stekpannan och låt det puttra en stund. Häll rullarna och skyn i en kastrull, kasta på 1dl Milda mat 15%
(Såsen ska nästan täcka rulladerna!)
(Såsen ska nästan täcka rulladerna!)
Låt sen stå och näst intill koka i ca 30-40 min.
Moset.
Mosa potatisen och blomkålen i kastrullen, tillsätt varm mjölk och lite smör och vispa ihop med elvisp.
Salta och peppra efter eget tycke.
Salta och peppra efter eget tycke.
Ärtorna:
Koka vatten i tekokaren, häll ärtorna i en kastrull, häll över vattnet och låt stå i 4 min. häll sen av vattnet!
Koka vatten i tekokaren, häll ärtorna i en kastrull, häll över vattnet och låt stå i 4 min. häll sen av vattnet!

Till Barnet:
Jag tog blomkålsmoset (okryddad) och sparade lite fyllningen och ärtorna till det. Gick åt det också!
Jag tog blomkålsmoset (okryddad) och sparade lite fyllningen och ärtorna till det. Gick åt det också!
L.A
Ser supergott ut!!