Marinerad kycklingklubba med rotsakslåda.
Helg!
Ganska härlig känsla fast jag och James går hemma hela dagarna.. Men på helgerna har vi för det mesta våran pappa hemma.. Inte just nu kanske (Crossåkaren). Men som de flesta andra har vi mysmornar och lekdagar ihop.
James blir alltid på så mycket bättre humör när pappa är hemma också!
Då får ju naturligtvis jag mer energi och idéer på att utöka mysfaktorn ännu mer till lunch och middagen på kvällen.
Ganska härlig känsla fast jag och James går hemma hela dagarna.. Men på helgerna har vi för det mesta våran pappa hemma.. Inte just nu kanske (Crossåkaren). Men som de flesta andra har vi mysmornar och lekdagar ihop.
James blir alltid på så mycket bättre humör när pappa är hemma också!
Då får ju naturligtvis jag mer energi och idéer på att utöka mysfaktorn ännu mer till lunch och middagen på kvällen.
Som ni kanske redan märkt på dom få inlägg jag skrivit, har det redan varit mycket rotfrukter och potatis i ugn.. Det är en stor favorit här, inte bara för att det är väldigt gott och passar till nästan allt, så går det också väldigt fort att göra! :)
Så det blev det i Torsdagskväll också.
Marinad :
½ dl matolja
½ dl soja
2 pressade vitlöksklyftor
citronpeppar, grillkrydda och paprikapulver.
1 dl kallt vatten
Alltihopa ska ner i en påse tillsammans med kycklingklubborna.
(Minst 1 h innan den ska lagas) Gärna ett dygn.
Stek sen kycklingen så den får en fin yta på båda sidorna.
Häll sen i marinaden i stekpannan så den får stå och bubbla en stund tillsammans med kycklingen.
Efter det kastar du i alltihopa i en ugnsform och sen in i ugnen på 225 grader tills innertempen är minst 82 grader!
- Jag kör alltid kycklingen till 90grader för säkerhetsskull, den blir alltid lika saftig och god ändå.
Så det blev det i Torsdagskväll också.
Marinad :
½ dl matolja
½ dl soja
2 pressade vitlöksklyftor
citronpeppar, grillkrydda och paprikapulver.
1 dl kallt vatten
Alltihopa ska ner i en påse tillsammans med kycklingklubborna.
(Minst 1 h innan den ska lagas) Gärna ett dygn.
Stek sen kycklingen så den får en fin yta på båda sidorna.
Häll sen i marinaden i stekpannan så den får stå och bubbla en stund tillsammans med kycklingen.
Efter det kastar du i alltihopa i en ugnsform och sen in i ugnen på 225 grader tills innertempen är minst 82 grader!
- Jag kör alltid kycklingen till 90grader för säkerhetsskull, den blir alltid lika saftig och god ändå.
Till kycklingen tog vi grönsakerna som jag kokade dagen innan till lunchen, och la dom i en ugnsform och rostade dom lite med honung, bacon, salt och basilika.
Låt allt stå i ugnen ca 25 min. känn efter med en sticka.
När kycklingen nästan är klar, häll då över såsen i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde och låt koka upp. smaka av. behövs aldrig kryddas något extra på grund av dom starka smakerna av marinaden.
Du kan även ha Cream fraiche istället för grädde. Den blir lite syrligare då.
KLART!

Låt allt stå i ugnen ca 25 min. känn efter med en sticka.
När kycklingen nästan är klar, häll då över såsen i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde och låt koka upp. smaka av. behövs aldrig kryddas något extra på grund av dom starka smakerna av marinaden.
Du kan även ha Cream fraiche istället för grädde. Den blir lite syrligare då.
KLART!

Tråkigaste uppläggningen... sorry..
Fortsatt trevlig helg!! :)
Fortsatt trevlig helg!! :)