Laxrullar, pressad potatis med krämig sås.
Idag blev det alltså Lax och potatis med en lite twist.
- Skär Laxen på längden så dom blir så långa som möjligt.
- Krydda 2 dl Lätt Creme fraiche, med citronpeppar och dill. (smaka av efter eget tycke)
- Fördela röran på laxen och Rulla sen ihop dom och sätt en tandpetare för att hålla ihop fisken.
- Ha lite smör i en ugnssäker form ifall det skulle fastna, och lägg sen ner rullarna.
- In med dom mitt i ugnen på 225 grader i ca 15/20 min
- Såsen.
- Häll ca 3 dl vatten i en kastrull.
- dela en schalottenlök i 4 delar och (1-2st morötter / delade) och lägg i vattnet.
- krydda med svartpepparkorn efter tycke, lagerblad 2 st, och lite salt.
- För att få lite mer smak på det hela, kan man ju fuska till det och kasta i en halv buljongtärning (Fisk).
Låt buljongen koka upp. ca 20 - 30 min.
- Sila sen av buljongen och häll tillbaka den i kastrullen igen.
- Tillsätt ca 1 dl Milda Mat 15% och låt det puttra tills såsen satt sig. smaka av med kryddor om det behövs.
Spara morötterna!
- Tjaaa.... Thats about it!..
- Till bebisen.
- Jag skar ju laxen i lagom bitar innan jag kryddade och grejade. sen stekte jag dom i stekpannan och pressade potatisen med lite smör och mjölk (mos) och några morötter.
Mycket poppis!
Hoppas nu att jag inte överdrivit detta med förklaringar.
Känns lite overkill att sitta såhär detaljerat. några idéer?
Tack för mig!
URL: http://oslofru.com/
Det såg riktigt gott ut! Ska be min man laga det imorgon :D Han är mycket bättre i köket än vad jag är :D