Kött, potatisklyftor med kantarellsås
Igår var det söndag, då tog vi oss en myskväll med god mat, vin och Film. Våran Tv la av igen så det vart dator på bordet och huvudena nära varandra :)
Nåt som är riktigt gott, det är en saftig fin köttbit med god sås. Kanske för att jag växt upp på goda älg grytor, Filéer, rådjurssadlar m.m.
Så igår blev det Entrecote (Blev kvar av biten vi åt i fredags) med egengjorda potatisklyftor och kantarellsås.
Säsongens kantareller som redan är förvällda.
I med lite milda mat 15%
salt och peppar
Har även egen svampfond jag fryst in i iskuber som jag kastade i.
Nåt som är riktigt gott, det är en saftig fin köttbit med god sås. Kanske för att jag växt upp på goda älg grytor, Filéer, rådjurssadlar m.m.
Så igår blev det Entrecote (Blev kvar av biten vi åt i fredags) med egengjorda potatisklyftor och kantarellsås.
Säsongens kantareller som redan är förvällda.
I med lite milda mat 15%
salt och peppar
Har även egen svampfond jag fryst in i iskuber som jag kastade i.

Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Lägg på sparrisen upp på potatisen. Matolja i en ugnsform salt och peppar. 25-30 min i 225 grader.

Stek köttet det sista du gör.

Hej så länge :)