Potatissallad och kärlknöl

Att fylla 25 årvar roligare än jag någonsin kunnat tro och hoppas! Kalaset vi ordnade vart så klockrent! Maten var god och den räckte till allihopa. Puuh! Dryckerna var goda och värmde gott, förutom irish coffee´n .. konstigt va?
Tårtorna jag bakade vart också himla goda! (Kommer recept sen) :) Tack allihopa igen om ni läser detta!

FESTMÅLTID! inget för en snabblunch ;)

Potatis sallad:

30 potatisar
3 dl Cream fraiche
3 dl gräddfil
3 dl majonnäs
1 burk syltlök
1 purjolök
1 riven lök
3 rivna äpplen
2 msk original senap
7 pickels eller 1 burk Capris


Skala och skär potatisarna i lagom bitar.
Ner med dom i kallt vatten som vanligt och koka upp... HÅLL KOLL !! dom får inte koka för länge..
När du häller av vattnet ska dom fortfarande nästan va liiiite hårda. Men inte för! haha! Det här hade jag panik på när jag stod med dubbel sats och koka och blanda allt annat under tiden. nåja känn i alla fall efter med en sticka!



Häll av potatisen och häll sen i kallt vatten så dom inte står och efter kokar i kastrullen.


Och som sagt, blanda undertiden alla andra ingredienserna i en skål.


 

När dom sen svalnat vänder du ner potatisbitarna i skålarna. Ställ svalt tills servering!


 
Kärlknöl:

Du kan ju ta vilken stek som helst naturligtvis. Men i mitt fall använde vi kärlknöl från älg och innanlår från nöt.
Lägg den djupfrysta 1.5 kg steken i en ugnsform.
Sätt ugnen på 75grader och låt steken stå i ca 11 timmar. (Vi satte in köttet när vi nästan skulle gå och lägga oss kvällen innan kalaset)
Är inte helt hundra på graderna, men tror att 55grader - rött. 65grader rosa. 70grader well done.

Eller sätt i en termometer tills du nått dom graderna du vill ha på steken :)

 
 
Marinad:
 
koka upp 2 dl vatten ihop med 1 dl salt
blanda i en skål 2 dl soja, 1½dl rött vin, 1 msk grovmalen svartpeppar.
 
lägg i steken och gärna med tryck så marinaden kommer in ordentligt i köttet. Låt stå i 5 timmar.

Skär upp i fina skivor, gärna i en skärmaskin!

Lägg upp snyggt och servera tillsammans med potatissalladen, inlagda vitlöksklyftor och en grönsallad.

Jag glömde totalt att ta kort på maten när allt var klart... Men ni kan ju kanske tänka er hur snyggt det var!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Enkeltattlaga.blogg.se

Att vara småbarns förälder och samtidigt sköta hem och hushåll är inte alltid det lättaste. Men jag tänkte visa er hur jag fixar alla mina dagar tillsammans med sonen och samtidigt ha ett fint hem och god mat på bordet, på enklaste sätt.

RSS 2.0