Kyckling med potatisklyftor.
Kyckling är någonting jag nästan aldrig åt förr. Jag tyckte att det var otäckt då jag aldrig visste när den var klar och jag stekte den alltid för länge.. Men inte nu längre. En av favoriterna här hemma, och som tur är, så är frysta kungsfågeln kycklinglår/klubbor ofta väldigt billigt :)
Den rätten ni ser nedan är inte favoriten av vad jag kan göra med just kyckling, men det är i alla fall ett tips! Ett LÄTT tips som gör dig mätt.
Den rätten ni ser nedan är inte favoriten av vad jag kan göra med just kyckling, men det är i alla fall ett tips! Ett LÄTT tips som gör dig mätt.

Potatisen gör du som vanligt, skala och klyfta den. Ner i en smörad eller oljad ugnsform, just i det här fallet kryddade jag med svartpeppar.
Kycklingen som vi åt var redan kryddad, så den skickade jag bara in i ugnen. ungefär 10 min innan potatisen. (ABSOLUT INTE I SAMMA FORM!!)
Under tiden så skalade och skar bananen i lagom bitar, rullade dom i bacon och kryddade med curry.
(Jag vet det låter galet men det blir så super gott så du kan inte ana det) lärde jag mig av en gammal vän för länge sen. Det är en favorit på grillen till gott kött!)
Stek dom runt om det sista du gör. Jag fick några bacon bitar kvar så dom stekte jag upp och toppade på maten sen.
Såsen är den vanliga kall såsen jag gör, Crème fraiche, paprikapulver, och skyn som blir av kycklingen. Häll gärna alltihop i en kastrull så du får varm sås. smaka av med vilka kryddor du tycker passar :)
Till barnet : potatisen och kycklingköttet. (Jag skippar skalet) Yeumm!