Köttgryta med kantareller.
Grytor! Absolut det bästa jag vet. Du kan kasta i allt som du tycker är gott och bara låta det stå och puttra.
Det jag börjar med är att hälla vatten i en gryta, ca ½ liter. skär 1 lök i klyftor, 4 lagerblad, några svartpepparkorn, salt och peppar.
Jag har grytbitar från älg som jag bryner runt om, häll vatten i stekpannan, koka med alla smakerna och sen ned i grytan.
Det jag börjar med är att hälla vatten i en gryta, ca ½ liter. skär 1 lök i klyftor, 4 lagerblad, några svartpepparkorn, salt och peppar.
Jag har grytbitar från älg som jag bryner runt om, häll vatten i stekpannan, koka med alla smakerna och sen ned i grytan.
Låt koka minst 1½ timma. (Min gryta fick koka 2 timmar och det vart perfekt!) Känn och smaka av köttet. Jag vill att köttet nästan ska smälta i munnen, så mört ska det bli.
När du fått rätt koncistens på köttet och smakerna, kastar du i grädde, soja och kantareller (om du har.)
Koka upp en stund till.
När du fått rätt koncistens på köttet och smakerna, kastar du i grädde, soja och kantareller (om du har.)
Koka upp en stund till.

servera med potatis :)