Köttgryta med kantareller.

Grytor! Absolut det bästa jag vet. Du kan kasta i allt som du tycker är gott och bara låta det stå och puttra.


Det jag börjar med är att hälla vatten i en gryta, ca ½ liter. skär 1 lök i klyftor, 4 lagerblad, några svartpepparkorn, salt och peppar.

Jag har grytbitar från älg som jag bryner runt om, häll vatten i stekpannan, koka med alla smakerna och sen ned i grytan.
Låt koka minst 1½ timma. (Min gryta fick koka 2 timmar och det vart perfekt!) Känn och smaka av köttet. Jag vill att köttet nästan ska smälta i munnen, så mört ska det bli.

När du fått rätt koncistens på köttet och smakerna, kastar du i grädde, soja och kantareller (om du har.)
Koka upp en stund till.

servera med potatis :)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Enkeltattlaga.blogg.se

Att vara småbarns förälder och samtidigt sköta hem och hushåll är inte alltid det lättaste. Men jag tänkte visa er hur jag fixar alla mina dagar tillsammans med sonen och samtidigt ha ett fint hem och god mat på bordet, på enklaste sätt.

RSS 2.0