Kåldolmar med gräddsås
Vet inte hur vuxen jag blivit nu den senaste tiden..But i can tell you.. rotmos, kåldolmar, köttgrytor. NICE !
Okej.. Jag ska erkänna att jag måste ha gjort fel när jag lagade den här rätten.
Jag stekte färsen och hällde sen i riset och ner i bladen. Men då jag såg att jag måste ha misslyckats, skummade jag över ett recept och såg att dom hade rå färs och rullade ihop med riset.
Så det är absolut ett Tips!
Men visst så som jag gjorde funkade ju också.. Men då behöver dom inte in i ugnen så som jag gjorde.
Kåldolmar:
Lägg kålhuvudet i en stor kastrull med vatten. .


Jag lät vattnet puttra en stund, och stod sen med en tång och tog bladen när jag såg att dom lossade lätt och la dom sen i en skål med kallt vatten, sen på en bricka och lät dom rinna av.

salta och peppra färsen och rör ner det kokta riset och ner i bladen och vik ihop och rulla till små paket.

Stek dom i en stekpanna runt om, Men lägg skarven nedåt först och stek ganska hårt så dom håller ihop.
när du lyfter ur dom ur stekpannen, häll då i vatten i stekpannan så du får med alla smaker och häll över kåldolmarna när dom ligger i formen. Låt dom stå i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
Häll grädde i en kastrull, koka upp. Ta skyn ur ugnsformen och koka upp. salta och peppra om det behövs.

Servera med potatis, gräddsåsen och lingonsylt.
Klart.
Okej.. Jag ska erkänna att jag måste ha gjort fel när jag lagade den här rätten.
Jag stekte färsen och hällde sen i riset och ner i bladen. Men då jag såg att jag måste ha misslyckats, skummade jag över ett recept och såg att dom hade rå färs och rullade ihop med riset.
Så det är absolut ett Tips!
Men visst så som jag gjorde funkade ju också.. Men då behöver dom inte in i ugnen så som jag gjorde.
Kåldolmar:
Lägg kålhuvudet i en stor kastrull med vatten. .


Jag lät vattnet puttra en stund, och stod sen med en tång och tog bladen när jag såg att dom lossade lätt och la dom sen i en skål med kallt vatten, sen på en bricka och lät dom rinna av.

salta och peppra färsen och rör ner det kokta riset och ner i bladen och vik ihop och rulla till små paket.

Stek dom i en stekpanna runt om, Men lägg skarven nedåt först och stek ganska hårt så dom håller ihop.
när du lyfter ur dom ur stekpannen, häll då i vatten i stekpannan så du får med alla smaker och häll över kåldolmarna när dom ligger i formen. Låt dom stå i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
Häll grädde i en kastrull, koka upp. Ta skyn ur ugnsformen och koka upp. salta och peppra om det behövs.

Servera med potatis, gräddsåsen och lingonsylt.
Klart.
URL: http://sirinilsson.se/
Vilken bra idé till blogg! Älskar matlagning, men är inte det minsta bra på det, så kommer definitivt följa din blogg o inspireras :D