Inbakad pizza, sås och sallad
Pizzakväll i helgen. Väldigt populärt i vårat hem. Men jag hittade inte mitt eget recept på degen och kom naturligtvis inte ihåg de exakta mängderna.
Men det vart en pizza i alla fall och det här är vad jag använde.
Pizzadeg
50 g jäst som jag löste upp i 3 dl ljummet vatten, en nypa salt och 3 msk matolja.
Tillsätt sen ca 9 dl mjöl. (eller tills degen släpper från kanterna) Lite i taget så det blir en jämn smet.
Jäs sen i ca 45min - 1 h
Men det vart en pizza i alla fall och det här är vad jag använde.
Pizzadeg
50 g jäst som jag löste upp i 3 dl ljummet vatten, en nypa salt och 3 msk matolja.
Tillsätt sen ca 9 dl mjöl. (eller tills degen släpper från kanterna) Lite i taget så det blir en jämn smet.
Jäs sen i ca 45min - 1 h

Tomatsås:
Ett paket krossade tomater, 1-2 vitlöksklyftor, salt och peppar och någon matsked tomatpuré
Fyllningen i pizzan. Skinka, champinjoner, brieost och pepparsalami.

Ta ut den ur ugnen när du tycker att du fått rätt färg. ca 15-20 min på 225 min.
TIPS! Här kan du även smöra in en ugnsplåt och lägga pizza direkt på plåten, Eller smöra bakplåtspappret så pizzan inte fastnar!

Sås:
Crème fraiche, ketchup, majonnäs, grillkrydda, peppar, salt, paprikapulver och grillkrydda.
Rör ihop och smaka av.

Lika god och mättande som den ser ut!

Pizza sallad:
Riven vitkål, vitvinsvinäger, matolja, salt och peppar.

Pizza sallad:
Riven vitkål, vitvinsvinäger, matolja, salt och peppar.
Vad duktig du är alltså, borde öppna eget med mat och fik!! Finns inga bra i Nora!!Kram